Ručni radovi

utorak, 1. rujna 2015.

Ljute papričice biskupova kapa

Dragi čitatelju,

iskreno rečeno i nisam veliki ljubitelj ljute i začinjene hrane. Iz istog razloga ove papričice uzgajam samo iz estetskih razloga. Moram priznati da izgledaju vrlo dekorativno a i jako su otporne na visoke temperature koje još uvijek vladaju u našem kraju. Prijateljica koja mi je poklonila par sjemenkica tvrdi da se zovu biskupova kapa i da su ekstra ljute. U to sam se mogla i sama uvjeriti jer sam prilikom zalijevanja dodirnuvši samo ovlaš već zrele plodove iskusila na vlastitoj koži njihovu moć ljutine.


Koliko su tek ljute u hrani neću ni da mislim. Ja ću se ipak zadržati na njihovom lijepom i dekorativnom izgledu. Ove su posađene u saksiji i nemaju nikakvih posebnih zahtjeva što se tiče uzgoja.


Odgovara im i sunčan i sjenovit položaj iako one posađene na sunčanom mjestu već zrele a one koje su u sjeni, imaju doduše više plodova,ali su još su zelene.


Kao i sve druge vrste paprika i ova obožava vodu i svakodnevno zalijevanje.


Pozdravljam Vas sa par sličica mojih papričica. Iako je danas prvi dan kalendarske jeseni temperature su još uvijek ljetne. Iskoristimo ove lijepe dane za sakupljanje sjemenki cvijeća za iduću cvjetnu sezonu. Takođe ovo je idealno vrijeme za razmnožavanje reznicama. želim Vam svima puno uspjeha u tome. Lijep pozdrav.


4 komentara:

  1. Uf, ni ja ne volim ljuto ali su krasne za vidjet.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi , i love your blog , you have a new follower forma chile
    Angelica

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobila sam jednu takvu papricicu za sjeme. Kad bi trebala posijati da rodi plodove na vrijeme?

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Lili, najbolje početkom trećeg mjeseca u neku posudu na toplom mjestu. Kasnije ih treba pikirati u veće posude.Po želji možeš ih posaditi vani ili u veće saksije. Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši