Ručni radovi

srijeda, 2. prosinca 2015.

Ukrasni vijenac od vinove loze

Dragi prijatelji,

nadam se da ste radosno ušli u ovo vrijeme iščekivanja najljepšeg blagdana. Pomalo krećem sa uređivanjem svog doma u blagdanskom ozračju. Ne volim staviti sve ukrase odjednom, nego onako malo pomalo svaki dan nešto.Moje dekoracije su najvećim dijelom moji radovi pa tako i ovaj ukrasni vijenac od vinove loze.Danas sam ga postavila  uz pomoć svojih pomagača tj. sina i kćerke.


Vijenac sam izradila još proljetos nakon orezivanja vinove loze. Odrezane grane sam jednostavno formirala u obliku kruga i sa nekoliko grana isprepletala oko kruga gore dole.Zapravo tada mi nije niti bilo na umu da ga mogu iskoristiti u ovu svrhu.


Obojila sam ga bijelom bojom u spreju i ukrasila crvenim trakama. Na gotov vijenac okačili smo različite ukrase.Zvijezde sam izradila od platna sa crvenim motivima i napunila vatom.Prišila sam špagicu i ukras je gotov.


Djeca skoro svaki dan dodaju ponešto novo od nakita. Nadam se da će biti dovoljno mjesta za sve ukrase.


Iako sam ga imala namjeru okačiti u dnevnoj sobi, zbog dužine je ipak završio u kuhinji iznad stola.I modlice za božićne kolače mogu poslužiti u dekorativne svrhe a pahulju su napravila djeca.

Želim vam svima sve najbolje u ovim predblagdanskim danima