Ručni radovi

petak, 25. rujna 2015.

Jesen na selu

Dragi čitatelju, dobro došao.Jesen na selu  obiluje mnoštvom različitih plodova koji služe kako za jelo tako i u dekorativne svrhe.Prije svega tu su zreli plodovi voća koje nas je  ove godine, unatoč dugotrajnoj suši ipak podarilo mnoštvom sočnih plodova.

 Iako ne izgledaju savršeno poput onih u supermarketima koje su tretirane svim i svačim, slatke su i sočne a prije svega zdrave. Ovo je neka starinska vrsta a plodovi samo zamotani u papir zadržat će svoju svježinu mjesecima.


I dunje su ove godine obilno rodile, samo još da sazriju, biće slatka i ostalih deliciija.


Kupus posađen za kiseljenje lijepo raste i napreduje. Godilo mu je malo hladnije vrijeme i kiša koja je par puta obilnije pala.


Malo su ga gusjenice papale ali nisam htjela prskati nikakvim sredstvom. Listovi su ogromni tako da će ostati i za nas dovoljno.


I ono što mene posebno raduje u ovom periodu godine jesu različite bundeve bilo one dekorativne ili jestive.

Ovo je hoakido, izvrsna za pripremu juhe i variva.


Ova dugačka je buternut isto izvrsnog okusa za juhe, pite i kolače.


Malo jesenskog štimunga i u dnevnoj sobi.


Još malo dekoracije sa tikvicama.


Želim svima lijep i ugodan vikend. Iako je prognoza hladnije i kiša nadam se da ćete uživati u ovim jesenskim danima. 1 komentar:

  1. Divan ,romantican i topao blog ,bas u mom stilu . Daga blog prijateljice nemogu naci info o tebi . ja sam cesto na FB stranici draganasgarden pa ... potrazi me . Sretno sa blogom
    Pratimo se

    OdgovoriIzbriši