Ručni radovi

ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Ukrasne vrećice i srca od lavande


Dragi čitatelju,

na red je došla izrada ukrasnih vrećica i srca punjenih lavandom.Tijkom ljeta lavandu sam pobrala i osušila na tamnom mjestu. Kako su noći već duže stignem se primiti mog šivaćeg stroja i uraditi ponešto što će biti i korisno i dekorativno.Izrada vrećica i srca je dosta jednostavna i onima koji nisu baš neki majstori ručnog rada. Nakon što se sašije vrećica ili srce puni se lavandom, zašije se i ukrasi po želji.


To može biti različita čipka a može se i koristiti isheklana čipka, ja sam koristila ljubičasti konac kako bi što bolje pristajao uz boju lavande.


Ovako napravljene vrećice možemo staviti u ormar.Čuvat će odjeću od kojekakvih nametnika a što je još bitnije svaki put kad otvorim ormar preplavi me prekrasni miris lavande.U mislima se vratim u topli ljetni dan i vrt prepun cvijeća.


Osim vrećica radila sam i srca koja sam također punila lavandom. 


Njihova izrada nije zahtjevna samo što će vam trebati puno više lavande kako bi se ispunio svaki djelić prostora i kako bi dobili na obliku.


Želim svima lijep početak tjedna ovog hladnog ponedjeljka.


2 komentara:

 1. Svasta lepo sam propustila da vidim kod tebe. Divne su ove vrecice sa lavandom,ja je isto mnogo volim.
  Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala na lijepim riječima.Drago mi je da ti se sviđa i da si se nakon malo duže pauze ponovo javila sa novim postom.Lp.

   Izbriši