Ručni radovi

ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Jesenski radovi u povrtnjaku

Lijepe jesenske dane treba što bolje iskoristiti kako bi se obavili još poneki radovi. Bez obzira što je najveći posao u jesen na selu tj. berba kukuruza već obavljena, posla nikad ne nedostaje. Danas sam u malom povrtnjaku posadila špinat, crveni i bijeli luk.


Najprije je trebalo očistiti tlo od prethodnih biljaka i prekopati.Zatim sam zreli kompost izmiješala sa zemljom i sve zajedno usitnila  i poravnala.


Na ovoj gredici je ostalo samo nekoliko primjeraka kelja pupčara za zimsku berbu.


Lučice crvenog luka i češnjevi bijelog spremni za sadnju.


Bijeli luk već posađen.


A i crveni je u zemlji. Samo još da bude malo kiše i luk je za koji dan van.


Salatu sam ove godine malo kasnije posijala pa mi je  dosta mala i nije još za rasađivati. Za sada je u plasteniku i nadam se da ću je uspjeti rasaditi što prije kako bi se do zime dobro ukorijenila.Sočnih, slatkih malina još uvijek ima iako je ove godine urod desetkovan najprije su se sočnim plodovima sladile uholože a sada neka vrsta smrdljivih martina.


U plasteniku ima krastavaca kornišona.Nadam se da će se niske temperature i jutarnji mrazevi strpiti barem još koji dan.Želim vam svima lijep početak ovog radnog tjedna. Toplo vas pozdravljam iz seoskog vrta fotografijom mog malog mačorića.


Nema komentara:

Objavi komentar