Ručni radovi

srijeda, 23. ožujka 2016.

Crno -bijela dekupaž jaja

Drage čitateljice,

sigurna sam da ste poput mene, u velikim pripremama što se tiče predstojećeg blagdana Kristova uskrsnuća.Toliko toga treba uraditi, očistiti kuću, napraviti kolače i naravno neizostavna jaja. Vrijeme nama, domaćicama i ne ide baš na ruku. Svaki dan pada kiša i već ranije oprani prozori ponovo su za pranje.Nadam se da će se vrijeme makar malo proljepšati jer ne uspijem okopati niti gredice sa trajnicma koje su već dosta velike izrasle a po običaju našeg kraja na velike dane ne valja dirati u zemlju.S druge strane ovakvo vrijeme koje ne dozvoljava radove vani koristim za izradu i dekoriranje jaja u dekupaž tehnici. 


Jaja je potrebno najprije probušiti na dva vrha tj. sa obje strane. Zatim puhanjem istjeramo sadržaj jajeta, dobro operemo i ostavimo da se osuši unutrašnjost i vanjska strana.



Isprintamo odabrani motiv na višeslojnu paloma maramicu koju prethodno dobro zalijepimo na papir A4 formata. Nakon toga pažljivo odvojimo samo gornji sloj na kojem je motiv i zalijepimo na jaje.


Ostavimo jaja da se zalijepljeni motiv dobro osuši,a poslije ukrasimo po želji i ukusu. Za tu svrhu možemo koristiti bijelo perje, čipku, osušenu gipsofilu, špagu, dugmiće... na volju .


Ovoj kombinaciji jaja dodala sam buketić nježnih cvjetova bergenije iz mamina vrta.Naravno da ćemo jaja  farbati i bojama, o tome drugom prilikom.

Puno pozdrava svima, danas je Svjetski dan meterologa, nadam se da će nas obradovati ljepšim vremenom,


3 komentara:

  1. Draga Ana, po ko zna koji put se oduševim kad vidim dekupaž, ti si to majstorski napravila. Cveće iz tvog vrta sa dekupaž jajima u srce tacni odaju toplinu doma, ma kakvo vreme bilo napolju. Prosto
    to čitalac posta oseti. Uz pozdrav želim ti lepše vreme i da uživaš u pripremama za predstojeći praznik.

    OdgovoriIzbriši
  2. Liebe Ana, ich wünsche dir und deiner Familie Frohe Ostern und schicke liebe Grüße! Aneta

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasno aranžiran stolić. Jaja su fantastična. Svako dobro i sretan Uskrs. Lota.

    OdgovoriIzbriši