Ručni radovi

ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Ukrasne svijeće

Dragi čitatelji dobro došli na moj blog u 2016.godini. Nadam se i dalje lijepom druženju sa svim divnim osobama koje pratim i koje me prate na ovaj način.

Sigurna sam da mnogima od vas nakon božićnih i novogodišnjih blagdana ostane mnoštvo neizgorjelih svijeća.Rijetko kada do kraja izgore one na adventskom vjenčiću a i svijeće koje stavljamo na obiteljski  stol za badnju večeru isto tako.Kod mene je bio slučaj da sam ih spremala za nedaj Bože kad nestane struje (na um mi padaju ljetne grmljavine i oluje) pa nek se nađu negdje u blizini.A obzirom da takvih situacija i ne bude baš nešto naročito puno, ostaci svijeća su se uglavnom povlačili tamo amo po kući.Ove godine odlučila sam učiniti nešto sa njima.Naime odvojila sam ih po bojama i u starim posudama najprije rastopila. Zatim sam otopljenu masu sipala u kalupe sloj po sloj. Naravno morate sačekati da se prethodni sloj dobro ohladi i stvrdne kako bi se lijepo raspoznavale različite boje.Kao kalup za svijeće vam može koristiti prazna ambalaža od bilo kojeg proizvoda u domaćinstvu.U rastopljenu masu možete staviti nekoliko kapi eteričnog ulja pa ćete imati mirisne svijeće.


 Desna je sa eteričnim uljem i osušenim cvjetovima lavande, a lijeva sa eteričnim uljem  i osušenim pupoljcima ruže.


Ukrasite ih po želji čipkom ili nekim drugim dekorativnim stvarčicama po vlastitoj volji. Evo još nekoliko sličica.








Nadam se da vam se svidjelo i da sam vam dala ideju kako i sami možete pokušate nešto slično napraviti.
Želim vam svima lijep početak radnog tjedna ovog hladnog ponedjeljka.



Broj komentara: 9:

  1. Toliko su lepe da ih je steta zapaliti. I ja sam pravila ali u soljici i bile su skroz bele ali svidja mi se ideja sa slojevima.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na lijepim riječima i meni ih je žao zapaliti.Pozdrav.

      Izbriši
  2. Jako lijepo, izgledaju poput finih tortica. Hvala na ideji , sigurno ću ovo pokušati..do tada LP, Martina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Martina hvala na komentaru, i moj muž je rekao da su poput tortica.Stavljam te na popis mojih blogova i nadam se da ćemo se lijepo družiti na ovaj način. Sve najbolje ti želim,Ana.

      Izbriši
  3. Draga Ana, predivno su ispale svijeće. Baš možete biti ponosni na sebe. I jako mise sviđa ova djevojčica u nošnji u zaglavlju stranice :). Možd ada u nekom od idućih postova malo opišete tu nošnjicu. Ja sam se nekad bavia folklorom, no ne prepoznajem nošnju. Puno pozdrava,

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Lota, hvala na lijepim riječima, još ću se uobraziti.Ovo na naslovnoj stranici bloga je moja kćerka u našoj narodnoj nošnji.To je narodna nošnja Hrvata Bosanske Posavine.Sviđa mi se ideja da je opišem u jednom od mojih idućih postova.Šaljem ti puno pozdrava.

    OdgovoriIzbriši
  5. MHHHHH ich die KERZE duftet sicher sehr gut
    ich liebe es am ABEND
    bei KERZENSCHEIN es gemütlich zu machen

    habe noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Ana čestitam na nagradi, molim vas pošaljita mi vašu adresu na moj gmail. Hvala još jednom na lepim rečima, na komentru i nadasve na povernju. Inače volim vaš blog,dočeka me iskrenost i toplina vaših postova i fotografija.

    Od mene puno pozdrava. Rada

    OdgovoriIzbriši
  7. Hi Ana !! que bonito, me encanta la puntilla.. que tenga un buen comienzo de semana
    cariños

    OdgovoriIzbriši