Ručni radovi

utorak, 15. prosinca 2015.

Božićni vintage lampioni

Dragi prijatelji,

svakim danom se više i više bliži radosno vrijeme iščekivanja nama najdražeg blagdana Božića.Moram priznati da sam ovih dana uistinu preokupirana mnogim dragim događanjima. Jedan od njih je i božićni koncert koji se tradicionalno održava svake godine pa tako i ove. Bit će to u ovu nedjelju i probe su se zahuktale. Naš crkveni zbor nastupa  a fotografije ću s vama rado podijeliti u jednom od narednih postova. U ovom bih htjela pokazati još neke dekoracije koje sam sama radila a to su lampioni od bijelog platna vintage izgleda.


Na bijelo platno sam isprintala različite sličice vintage izgleda sa božićnim motivom te ih ukrasila pomoću starinske ručno rađene čipke (rad moje svekrve).


U ovakve lampione stavimo staklenu čašu, radi sigurnosti, umetnemo lučicu, zapalimo i ugođaj je predivan posebno noću. Anđeo s lijeve strane je draga uspomena iz djetinstva od osobe koja više nije među nama.


Dijelovi koji su od čipke propuštaju svjetlost baš na tim mjestima što izgleda posebno lijepo.


Još jedna fotografija kako to izgleda noću.


Lijep pozdrav svim mojim dragim čitateljima.

3 komentara:

  1. Planiram komentirati od dana objave posta pa nikako. Oduševljena sam izgledom lampiona. Zasta su predivni. Imala bih pitanje kako ste natpis kopirali na tkaninu? Puno pozdrava,

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago mi je da ti se sviđa Lota. Na papir A4 formata zalijepiš platno i još ga dobro pređeš zagrijanom peglom.Zatim precizno isijeci višak platna znači da ivice budu ravne sa papirom. Stavi u pisač, odaberi sličicu koju želiš i ispiši.Pisač će bez problema povući papir sa platnom.Odlijepiš sa papira i to je to. Bit će mi drago da ti uspije i da objaviš ako budeš nešto napravila.Sve najbolje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hi ! I love you blog , you have a new follower feo chile
    Cariños

    OdgovoriIzbriši