Ručni radovi

četvrtak, 5. studenoga 2015.

Moj adventski Dala konjić

Dragi prijatelju,

jesenske noći, pogotovo na selu su  sve duže i duže.Upravo je to vrijeme  dragocjeno za mene kad se nakon napornog dana skupimo svi u toploj sobi.Nastojim sada, u vremenu prije Adventa, napraviti nešto od dekoracija kojima ću uljepšati svoj dom kada dođe to "Blago vrijeme" kako kaže prelijepa pjesma.Ovaj puta to će  biti Dala konjić.



Za izradu Dala konjića možete koristiti platno u bilo kojoj boji. Ja sam koristila bijelo jer mi najviše odgovara kao adventska dekoracija.



Ovog prvog sam punila vatom pa mi je ispao nekako "mršaviji" a drugi "deblji" sam punila sadržajem jednod starog jastuka.


A sada par riječi o samoj izradi.pronađite šablon za Dala konjić na Internetu i izrešite ga od debljeg papira. Zatim šablon prenesite na platno koje želite, dva puta.


Izrežite oblik i pažljivo spojite krajeve okrenute opakom stranom jedna prema drugoj.


 Sada kada je sve spojeno potrebno je okrenuti na pravu stranu i napuniti  konjića kroz otvor na trbuhu, materijalom kojim imate. Nakon toga pažljivo zašijte ručno otvor.


I Dala konjić je gotov. Ukrasite ga vezom, imitacija grive, crveno bijelim trakicama, čipkom, kako god želite i što imate pri ruci.



Probajte, nije komplicirano a zadovoljstvo napravljenim je uistinu nemjerljivo. Lijep pozdrav.


3 komentara:

  1. Jedino sto sam pravila od platna su bila srca ali ovo mi je bas simpaticno! Posebno deci ce biti zanimljivo! :)
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Najljepše je nikad ne odrasti, pozdrav i ugodan vikend.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan je konjić. Baš podsjeća na Skandinaviju. Puno pozdrava, Lota.

    OdgovoriIzbriši